Молитвы при начале строительства дома, при вхождении в него

   Строительство дома это важное и трудное дело. Перед строительством дома попросите помощи у святых:
  • Архангелу Михаилу
  • трем святителям - Василию Великому, Григорию Богослову и Иоанну Златоусту
  • праведному Иосифу, обручнику Пресвятой Девы Марии
  • праведному Иосифу Целомудренному

Молитва на основание дома

   "Боже Вседержителю, сотворивый небеса разумом и основавый землю на тверди ея, Создателю и Содетелю всех, призри на раба Твоего (имя), изволившаго в державе крепости Твоея воздвигнути дом в жилище, и зданием его воздвигнута: утверди его на твердом камени, и основай по Твоему Божественному Евангельскому гласу, егоже ни ветр, ни вода, ни ино что повредити возможет: благоволи ему в конец привестися, и в нем жити хотящих от всякаго навета сопротивнаго свободи. Яко Твоя держава, и Твое есть царство, и сила, и слава, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков Аминь".

Молитва трем святителям - Василию Великому, Григорию Богослову и Иоанну Златоусту

   "О пресветлии светильницы Церкве Христовы, Василие, Григорие и Иоанне, светом православных догматов вся концы земли озаривший и мечем слова Божия хульных смущения и шатания ересей угасившия! Припадающе к вашему милосердию, с верою и любовию из глубины души вопием: предстояще Престолу Пресвя-тыя, Единосущный, Животворящыя и Нераздельныя Троицы, за Нюже словом, писанием и житием добре подвизастеся и души своя полагаете, всегда молитеся Ей, да укрепит и ны в православии и единомыслии и непоколебимем даже до смерти исповедании веры Христовы, и во вседушевнем послушании Его Церкви Святей; да препояшет ны с высоты силою на вся невидимыя и видимыя враги наша; да соблюдет Церковь Свою незыблему от неверия, суеверия, ереси и раскола; да дарует народу нашему долгоденствие и во всем благое поспешение; пастырем нашим да подаст духовное трезвение и ревность о спасении пасомых, властем суд и правду, воином терпение, мужество и одоление на враги, сирым и вдовицам заступление, болящим исцеление, юным благое в вере возрастание, старцам утешение, обидимым заступление и всем вся, ко времен-ней и вечней жизни потребная, яко да в мире и покаянии, желанием спасения горяще, Господеви работающе, добрым подвигом подви-зающеся, течение наше скончаем и сподобимся в Небеснем Царствии купно с вами всегда пета и славити пресвятое и великолепое Имя Отца и Сына й Святаго Духа во веки веков. Аминь".

Молитва на вхождение в новый дом

   Эта молитва основывается на событии Евангельской истории (Лк. 19). Мытарь по имени Закхей, глубокий грешник, после встречи с Господом, посетившим его дом, глубоко внутренне изменился, пообещал вознаградить всех обиженных им и половину имущества раздать нищим. На это Христос сказал Закхею: "Ныне пришло спасение дому сему".

   "Боже Спасителю наш, изволивый под сень Закхееву внити и спасение тому и всему дому того бывый, Сам и ныне зде жити восхотевшия, и нам, недостойными мольбы Тебе и моления приносящия, от всякаго вреда соблюди невредимы, благословляя тех зде жилище, и ненаветен тех живот сохраняяй. Аминь".

О благословении Божием над домом и сохранении от всякого зла

   Благодать сохраняет дом христианина от различного зла, поэтому дом нужно обязательно освятить. Идеальный вариант это пригласить в дом священника для совершения освящения, если это невозможно осуществить, то можно самим окропить все стены, окна и двери святой водой, читая молитву Честному и Животворящему Кресту "Да воскреснет Бог" или тропарь Кресту "Спаси, Господи, люди Твоя...".

   От поджога, пожара оберегает икона Божией Матери "Неопалимая Купина". Лучше всего ее повесить над входной дверью в дом или квартиру.

   О благословении Божием над домом молятся также священномученику Власию, епископу Севастийскому.

Молитва на жительство в новом доме

   "Боже Спасителю наш, изволивый под сень Закхееву внити и спасение тому и всякому дому того бывый, Сам и ныне зде жити v восхотевшия, и нам, и недостойными мольбы Тебе и моления приносящия, от всякаго вреда соблюди невридимы, благославляя тех зде жилище, и ненаветен тех живот сохраняяй. Яко подобает Тебе всякая слава, честь и поклонение, со безначальным Твоим Отцем и с Пресвятым и Благим, Животворящим Твоим Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь".